Sudah jumpa rumah?

Kami boleh membantu anda memohon pinjaman SRP.

Sila isi butiran anda di sini. Pasukan concierge kami akan menghubungi anda dalam masa 48 jam untuk membantu anda memilih jurubank.

Terima kasih atas minat anda!

Pasukan concierge kami akan menghubungi anda dalam masa 48 jam untuk membantu anda memilih jurubank.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Kami adalah rakan kongsi SRP digital yang sah dengan Cagamas. Matlamat kami adalah untuk menyediakan akses baharu kepada bakal pembeli rumah kali pertama kepada pilihan yang lebih luas daripada lebih 130,000 hartanah yang mana lebih daripada 50% layak di bawah SRP, dan bantuan daripada hampir 2,000 ejen hartanah daripada lebih 300 agensi di seluruh negara. Bakal pembeli kini boleh mengenal pasti hartanah yang layak di bawah SRP dalam talian, menyemak kelayakan pembiayaan mereka dan memohon pinjaman tanpa perlu "walk-in" ke bank. CSRP membantu lebih ramai rakyat Malaysia memiliki rumah pertama mereka dengan inisiatif digital ini,”

Skim Rumah Pertamaku (SRP)

Skim ini membolehkan pembeli rumah kali pertama mendapatkan pembiayaan sehingga 110% daripada bank yang mengambil bahagian, membolehkan pemilikan rumah tanpa perlu membayar wang muka. Ini adalah selaras dengan aspirasi Kerajaan untuk meningkatkan pemilikan rumah di kalangan "rakyat". Cagamas SRP Berhad (“CSRP”) akan menjamin sehingga 20% pertama pada asas ‘rugi pertama’.

Debt Service Ratio (DSR) kalkulator

Ketahui anggaran kapasiti pinjaman anda untuk menentukan harga perumahan maksimum yang anda mampu dan komitmen pembayaran balik bulanan anda.

Bank yang terlibat

Lebih 20+ perbankan Konvensional & Islam mengambil bahagian untuk pembiayaan di bawah skim ini